OM SMEDQVIST TRANSPORT AB

Smedqvist Transport AB är ett företag som funnits sedan 1961. Bröderna Paul och Erik Smedqvist startade verksamheten inom skogsbranschen. Den första maskinen som inköptes var en Bamse-skotare och under årens lopp så har maskinparken både förändrats och utökats.

1973 ombildades företaget till ett aktiebolag. Huvudverksamheten var fortfarande skogsrelaterad men utökades under årens lopp till att innefatta arbeten dels med skotare, skördare men även grävmaskiner.

1994 övertogs företaget av Bertil Smedqvist som ensam aktieägare och han övertog därmed VD-posten, vilken han innehar även idag. I och med denna förändring så ändrades även inriktningen på företaget. Förutom att ägna sig åt enbart skogsavverkningar så började Bertil även åta sig diverse försäljningsuppdrag och senare inköptes traktorgrävare och företaget fick som första uppdrag att bygga ut bredbandsnätet åt Pajala kommun.

År 2007 såldes den sista Ponsse-skördaren och företaget åtar nu sig förekommande arbeten inom entreprenadbranschen.

Idag arbetar företaget med tre Huddig traktorgrävare och en Volvo bandgrävare. Den största kunden är Vattenfall. Dessutom har företaget startat upp en butik och slangverkstad. Vi är återförsäljare för Hydroscand, KCR dieseloptimering och Clemondo kemprodukter. Dessutom har vi ett samarbetsavtal med Swedol, Laitis och Autoexperten.

Under årens lopp har antalet anställda varierat från en till tolv anställda som mest. I dagsläget är vi 5 heltidsanställda maskinförare och en heltidsanställd inom administration/butik. Under sommarsäsongen har vi oftast ett flertal säsongsanställda