OM SMEDQVIST TRANSPORT AB

Smedqvist Transport AB är ett företag som funnits sedan 1961. Bröderna Paul och Erik Smedqvist startade verksamheten inom skogsbranschen. Den första maskinen som inköptes var en Bamse-skotare och under årens lopp så har maskinparken både förändrats och utökats.

1973 ombildades företaget till ett aktiebolag. Huvudverksamheten var fortfarande skogsrelaterad men utökades under årens lopp till att innefatta arbeten dels med skotare, skördare men även grävmaskiner.

1994 övertogs företaget av Bertil Smedqvist som ensam aktieägare och han övertog därmed VD-posten, vilken han innehar även idag. I och med denna förändring så ändrades även inriktningen på företaget. Förutom att ägna sig åt enbart skogsavverkningar så började Bertil även åta sig diverse försäljningsuppdrag och senare inköptes traktorgrävare och företaget fick som första uppdrag att bygga ut bredbandsnätet åt Pajala kommun.

År 2007 såldes den sista Ponsse-skördaren och företaget åtar nu sig förekommande arbeten inom entreprenadbranschen. I dagsläget är även sonen Billy delägare i företaget. 

Idag arbetar företaget med tre Huddig traktorgrävare och en Volvo bandgrävare.  Företaget har nu utvecklats mer inom serviceområdet  och  vi åtar oss en projekt inom hydraulikområdet, maskin-/bilservice, svets och konstruktionsarbeten mm. Dessutom har företaget en nybyggd butik i anslutning till garage och verkstad, där vi främst är återförsäljare för Hydroscand hydraulikprodukter men vi har även ett stort sortiment verktyg, bilprodukter, oljor och andra kemteknikska varor,  fritidsprodukter och mycket annat. 

Under årens lopp har antalet anställda varierat från en till tolv anställda som mest. I dagsläget är vi 5 anställda; maskinförare och personal i butik/verkstad samt ekonomi.